Informacja o substancjach lub produktach powodujących alergię mogących występować w posiłkach dla pacjentów:
- zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, kamut, orkisz)
- białka mleka krowiego
- jaja
- ryby
- skorupiaki
- orzechy
- orzechy ziemne
- soja
- sezam
- dwutlenek siarki i siarczyny
- gorczyca
- seler
- łubin
Decyzją Ministra Zdrowia z 12 stycznia 2018, Centrum uzyskało pozwolenie na przechowywanie i przeszczepianie płuc od zmarłych dawców.
Korzystając z tej strony, wyrażasz automatycznie zgodę na zapis lub wykorzystanie plików cookies. Twoja przeglądarka internetowa umożliwia Ci zarządzanie ustawieniami tych plików. Jeśli nie chcesz, by ta informacja wyświetliła się ponownie, kliknij "zgadzam się".
Wielkopolskie Centrum Pulmonologii
i Torakochirurgii im. Eugenii i Janusza Zeylandów